lördag 19 november 2011

Nakna sanningar på Abecita konstmuseum


Starten för de tretton medlemmarna i högskolans konstförening som nappat på inbjudan till Abecitia konstmuseum blev både utmanande och intim. Fram till slutet av november visas Walter Hirsch fotografier på nakna människor och stockholmsfotografen Alexander Bergström mer ömtåliga nakenbilder.



Därefter fick gruppen en minnesvärd guidad visning av Kerstin Einarsson på den fasta utställningen som är minst sagt imponerande. Här finns många välkända grafiska konstnärer som Jim Dine, Andy Warhol, Robert Rauschenberg och Louise Bourgeois. En av paret Swegmarks egna favoriter är amerikanen Alex Katz som ofta målar av sin fru Ada.

En helt rum ägnas åt boråsfotografen Hasse Persson och vem minns inte JR:s dollargrin. En annan foto- och performancekonstnär som väcker känslor är kinesen Zhang Huan. Här har han lagt in en bild av sina kusiner, i sin egen mun.

1 kommentar:

  1. Kul att vi nu är igång med aktiviteter för alla medlemmar i konstklubben. Den permanenta utställningen med grafik är väligt spännande att både se och begunda. Jag hade redan besökt samma utställning några veckor tidigare,men det blev inte upprepning utan en bra chans att se saker på nytt sätt. Superbra guidning.Pia

    SvaraRadera